Gå til hovedinnhold

Tystnaden i Sápmi

GRATISVISNING I LITTERATURSALEN

En film om overgrep, psykisk helse og fortielses-kultur i Sápmi. Filmen tar tak i tabuer og hendelser som har plaget mange unge samer – i generasjoner. Overgrep er ikke bare et samisk fenomen, det er universelt og angår oss alle. Taushet har vært en overlevelsesstrategi i mange urfolkssamfunn. De unge kvinnene Marion og Ida som står frem i denne filmen, har erfart at taushet ikke lenger gagner noen.

Både Ida og Marion er to særdeles modige unge kvinner som har bestemt seg for at «nok er nok». Deres barn skal ikke måtte oppleve det samme som dem selv, og de går i bresjen for å skape en endring. I løpet av denne kampen møter de begge på mye motstand – i tillegg til sin egen indre kamp for å overleve må de takle utestengelse, baksnakking og trusler, men på tross av dette gir de seg ikke.

Siden dette er en gratisvisning i Litteratursalen i Stormen Bibliotek er det lurt å møte opp litt før.

Tystnaden i Sápmi viser oss skyggesider av samfunnet og tar opp tabubelagte temaer, men det er også en film som viser oss at selv om man har gjennomgått traumatiske opplevelser kan livet bli bra igjen og at det alltid finnes håp.

Liselotte Wajstedt (f. 1973) har samiske røtter i Nedre Soppero, Sverige. Hun jobber som kunstner og filmskaper. Hun har utdannelse i maleri og kunst fra forskjellige skoler i Sverige.

Hovedsponsorer

Hovedsamarbeidspartnere

Støttespillere

Samarbeidspartnere