Gå til hovedinnhold

Tove

Bodø Filmfestival elsker finsk film og viser blant annet Tove. Som er en vakker finsk biografisk film om den svensktalende finske forfatteren og illustratøren Tove Jansson, skaperen av Mummitrollene.

Helsinki, 1945. Krigen er slutt, og for Tove Jansson begynner livet igjen. Hun er med på lange festkvelder, men tviler også på sitt eget kunstnerskap. Hun har et varmt kjærlighetsforhold til den ålandske politikeren Atos Wirtanen, men når hun møter teaterregissøren Vivica Bandler, blir hun forelsket. Samtidig begynner kreativiteten hennes å ta uventede veier: den lille eventyrverdenen hun har skapt for seg selv under krigen begynner å vokse. Inspirert av virkelige mennesker, begynner hun å skrive og male historien om Mummitrollene, til glede for hele verden.

Zaida Bergroth (født 8. februar 1977) er en finsk filmregissør som er mest kjent filmen Tove. Bergroth ble født i Kivijärvi i 1977. Hun ble uteksaminert fra Aalto University School of Arts, Design and Architecture i 2004. Hennes første film, Last Cowboy Standing ble utgitt i 2009. I 2019 ble det kunngjort at hun ville regissere en biografi om Mummi-forfatteren Tove Jansson, med tittelen Tove, som skulle utgis i 2020.

Hovedsponsorer

Hovedsamarbeidspartnere

Støttespillere

Samarbeidspartnere