Gå til hovedinnhold

Life of young people in Europe’s Northern peripheries

Program med kortfilmer fra hele Norden. Dette er i samarbeid med Nordland Fylkeskommune og Interreg Northern Periphery and the Arctic Programme secretariat. Tema for dette programmet er Ungdom og deres liv i periferiske områder.

Etter visningen blir det Q&A på torsdag. med regissører fra hver av filmene.
GRATIS INNGANG.

Tuullik

Regissør: Birdie (Berda Larsen)

Tukummeq og Luna står overfor et vendepunkt i forholdet.
En mulighet dukker opp for dem og de kan endelig presentere seg som et par for Lunas mor, men Luna nøler. På leting etter en avgjørelse forteller Tukummeq Luna myten om lommen og ravnen; hvordan lommen ble begavet med sine vakre mønstre, og hvordan hun, i en kjærlighetshandling, ved et uhell ødela ravnens.
Hvilken vei vil Luna bestemme for seg selv og Tukummeq?

Produsent: Emile Hertling Péronard
Skuespillere: Rosa Flügge & Pilunnguaq Henningsen. Supporting cast: Birte Olsen, Cecilia Olsen-Heilmann, Heidi Møller Isaksen, Malu Lynge & Clara Madsen
Tid: 12 min
Land: Grønland
Undertekst: Engelsk

 

Berda Larsen er hovedsakelig kjent som Birdie en ny inuk-filmskaper fra Kalaalilit Nuunaat (Grønland), hun er født og oppvokst i Sisimiut. Hun er for tiden basert i Nuuk hvor de tar sin bachelor i kultur, historie og samfunn ved Ilisimatusarfik, Universitetet på Grønland. Deres visuelle arbeid fokuserer på aspekter som er relevante for Kalaallit Nunaat, som mentalt velvære, 2sLGBTQ+-rettigheter, mytologi og urfolkskunnskap.

—-

Scrap

Regissør: Jamie O’Rourke


Ciaran og Michael møtes en sommer og blir raske venner. Når skolen begynner og Michael, et medlem av Traveller-miljøet, går på samme skole som Ciaran, vil de forbli venner?

Produsent: Richard Boland
Skuespillere: Jim Donovan, Lewis Brophy, Paddy Donovan, Ally Ni Chiarain
Tid: 15 min
Land: Irland
Undertekst: Engelsk

 

Jamie O’Rourke (Irland). Forfatter, regissør, produsent og redaktør. Kom først inn i bransjen som redaktør. I det siste har han fokusert på filmproduksjon og regi. Hans første kortfilm Scrap er for tiden på festivalkretsen og ble nominert til en IFTA i år (Irish Film and Television Academy Award). Hans andre film, Calf, ble nylig bestilt og finansiert av Screen Ireland & Virgin Media og er planlagt utgitt i 2023.

—-

Ealát

Regissør: Elle Márjá Eira

Naturen er nådeløs og vil klare seg uten oss.
«Så lenge reinen finnes her, så gjør vi det også». Gjennom øynene til Elle Márjá Eira følger vi familien hennes i ulike årstider med reinflokken deres. En fortelling om å leve og overleve i samisk reindrift i merkelige tider.

Produsent: Elle Márjá Eira
Skuespillere: Piera Joavnna Eira, Per Henrik N. Eira, Elle Márjá Eira
Tid: 32 min
Land: Norge
Undertekst: Engelsk

 

Elle Márjá Eira er en samisk regissør, musiker, produsent og artist fra Guovdageaidnu (Sápmi). Eira har vært en sterk og kompromissløs stemme i Sápmi i flere år på tvers av sjangere og uttrykksformer. Hun har regissert og produsert flere kortfilmer og har også samarbeidet med komponisten Christopher Beck om å lage lydspor til spillefilmen The 12th Man (2017). I sitt hjerte er hun en sann reindriftsutøver og tilhører reindistrikt D-26 Lákkonjárga.

—-

Koftepolitiet

Regissør: Egil Pedersen

Tre samiske menn reiser til hovedstaden i Norge. En av dem har på seg en gákti, den samiske tradisjonsdrakten, for å tiltrekke seg norske kvinner. Koftepolitiet er en politisk identitetssatire om hvordan både samer og majoritetsbefolkningen, bevisst og ubevisst prøver å definere den rette måten å være samisk på. Filmen er inspirert av en rekke av regissør Egil Pedersens personlige opplevelser rundt egen samisk identitet.

Produsent: Mathis Ståle Mathisen
Skuespillere: Mikkel Gaup, Ingor Ante Ailu Gaup, Sverre Porsanger, Anette Ameila Hoff Larsen, Birgitte Larsen, Mary Sarre.
Tid: 12 min
Land: Norge
Undertekst: Engelsk

 

Den samiske regissøren Egil Pedersen vokste opp i en liten bygd i Øst-Finnmark. I 2002 var han ferdig utdannet regissør ved Den Norske Filmskolen. Han har regissert 18 musikkvideoer, 15 kortfilmer, reklame, oppdragsfilmer og skal i 2023 debutere med spillefilm som regissør og manusforfatter.

Hovedsponsorer

Hovedsamarbeidspartnere

Støttespillere

Samarbeidspartnere