Gå til hovedinnhold

Lamb

BODØ FILMKLUBB ANBEFALER

Et barnløst par finner en mystisk nyfødt på gården deres på Island. Lamb ble Oscarnominert for beste internasjonale film og vinner av prisen for «Beste originale film» under Cannes Film Festival, Un Certain Regards.

Denne er absolutt verdt å få med seg.

Islands største internasjonale filmsuksess er den mye omtalte LAMB, som etter sin verdenspremiere på årets filmfestival i Cannes har gått sin seiersgang på festivaler verden over – hvor den har blitt en snakkis hvor enn den har vært vist. Filmen handler om paret María (Noomi Rapace) og Ingvar (Hilmir Snaer Gudnason) som lever et rolig liv som sauebønder på en vakker og tilbaketrukket gård på Island. Når de oppdager en mystisk nyfødt på deres eiendom bestemmer de seg for å ta vare på og oppdra den som sitt eget barn. Denne uventede livshendelsen bringer den nye familien mye glede, men truer også med å ødelegge den.

Valdimar Jóhannsson (f. 1978) er en islandsk regissør. Han jobbet i mange år som kameraassistent og med spesialeffekter. Han regisserte kortfilmen Harmsaga i 2008. Lamb (2021) er den første spillefilmen han har regissert, og ble Jóhannssons Cannes-debut.

Hovedsponsorer

Hovedsamarbeidspartnere

Støttespillere

Samarbeidspartnere