Gå til hovedinnhold

Kortfilm Nord

Også i år har vi en flott bukkett med kortfilmer med tilknytning til Nord. Filmene er presentert under.

Introduksjon og Q&A torsdag

Penthouse

Regissør: Line Klungseth Johansen og Vegard Dahle

To menn krangler om de er i ferd med å drukne eller ikke.

Produsent: Håvard Wettland Gossé og Line Klungseth Johansen
Skuespillere: Eirik Hallert og Vebjørn Enger
Tid: 20 min

Line Klungseth Johansen har en mastergrad i filmvitenskap, og jobber som regissør og produsent i Helmet Films & Visual Effects. Hun har regissert og produsert flere prisvinnende kortfilmer og musikkvideoer vist på en rekke festivaler over hele verden.

—-

Rede

Regissør: Ola Kvamsdal

Kjæresteparet Thea og Markus flytter sammen. Vi følger innflyttingen fra perspektivet til Markus’ undulat, Chewbacca. Innflyttingen tar mørk vending når Thea oppdager lasersverdet til Markus, mens han er ute av huset.

Produsent: Johannes Vang, RettVest
Skuespillere: Anne Regine Ellisæter og Edvard Rossland
Tid: 5 min

Ola Kvamsdal (f.1999) gjør med Rede sin regidebut, etter å tidligere ha jobbet utelukkende med dokumentar. Inspirert av de svenske regissørene Ruben Östlund og Roy Andersson, samt med en fascinasjon for Henrik Ibsen, ønsker Ola dyrke mørk komedie og illusjonen om “Det perfekte liv”. Ola er utdannet ved TV-Skolen i Lillehammer.

—-

Six Feet of Separation

Regissør: Toni Nordli

Six Feet of Separation skildrer et relasjonsdrama mellom to personer, som sliter med å få forholdet til å fungere i pandemiske tider. Dina og Noah bor hver for seg i London og nedstengingen under Covid-19 setter forholdet deres på prøve. Usikkerheten øker og Dina vil flytte tilbake til Norge, mens Noah vil hun skal bli. Verden har forandret seg. Har de forandret seg med den?

Produsent: Noldus
Skuespillere: Nina Yndis og Fayes Bakhsh
Tid: 18 min

Toni Nordli er en prisvinnende filmskaper fra Målselv, Troms fylke. Han ble nominert som ‘Beste nykommer’ for sin kortfilm Frostbitt (2014) under Tromsø internasjonale filmfestival. Studentfilmen hans Haien kommer (2009) ble valgt ut av European Children’s Film Association til utdanningsformål rundt om i Europa for å bekjempe homofobi og intoleranse. Han skrev, produserte, filmet, regisserte og redigerte dramaet Six Feet of Separation, som vant Gnistprisen ved Kortfilmfestival 2022.

—-

Hvem er Katharina

Regissør: Ida H. Eldøen

I ung alder begynner Katharina å tenke at hun kanskje kan være lesbisk. For å finne sin seksuelle identitet snur hun seg mot film og tv, og ut fra representasjonen hun finner lager hun seg et bilde av hvordan hun tror hun må være. Et bilde som er langt fra den sjenerte og redde jenta hun egentlig er. Gjennom en allvitende fortellerstemme hører vi hennes historie, tanker og følelser, og vi tar del i hennes reise for å finne og for å frigjøre seg selv.
“Hvem er Katharina” er en personlig historien, basert på regissørens egne opplevelser, og den forteller en historie om å finne seg selv, og viktigheten av representasjon.

Produsent: Ida H. Eldøen
Animasjon
Tid: 15 min

Ida H. Eldøen er manusforfatter, regissør og produsent og jobber i produksjonsselskapet Tagline, som hun var med å starte. Hun har en mastergrad i filmvitenskap fra NTNU i Trondheim, og har studert film ved Nordland kunst og filmskole. Ida har laget flere kortfilmer som har blitt vist på en rekke internasjonale filmfestivaler, og jobber nå med sin første spillefilm.

—-

Elefanten

Regissør: John Emil Richardsen


En gisseltaker holder en sosietetsfamilie som fange i sitt eget hjem. Oppdraget er å ta patriarken av dage, men familien har så store interne problemer at dette blir vanskelig å få gjort noe som helst. Noe som igjen trigger traumene til gisseltakerne.
Dette er en mørk komedie om å holde det fast ved det overfladiske, selv når alt er tapt.

Produsent: John Emil Richardsen og Eirik Heim
Skuespillere: Kristian Fr. Figenschow Jr., Gjertrud Jynge, Kristoffer Anker, Alexander Martinsen og Emilie Hallvardsdatter Østgård
Tid: 13 min

John Emil er en reklameregissør for Montevideo Tromsø. Han startet sitt kreative virke som instruktør på Tromsøs revyer, før han tok steget videre inn i filmens verden. John Emil jobbet i flere år også med markedsføring før han satset alt på film igjen i 2016. Elefanten er hans redebut som kortfilmregissør. For tiden er han også involvert i et dokumentarfilmprosjekt fra Ukraina der han er produsent.

Hovedsponsorer

Hovedsamarbeidspartnere

Støttespillere

Samarbeidspartnere