Gå til hovedinnhold

Jeg er Dina

Jeg er Dina har i år 20 års-jubileum. Storfilmen som ble spilt inn på Kjerringøy fikk oppmerksomhet i hele verden.

Filmen handler om den ukonvensjonell og moderne kvinne i Nord-Norge på 1860-tallet, som dras mellom dødsdrift og livslyst. Hun er preget av at hun som barn uforskyldt forvolder sin mors grusomme død. Samtidig mister hun sin fars kjærlighet. Hun vokser opp som et ensomt og forsømt barn, men finner trøst i celloen og en venn i cellolæreren.

Det er musikken og erotikken som lokker henne ut av isolasjonen og inn i ektesengen. Selvbevisst og hensynsløst tar hun for seg av livets gleder, til stor forferdelse for omgivelsene. I mørke stunder søker Dina trøst hos sin mors gjenferd og i en sterk dragning mot døden. Gjennom å utfordre døden blir hun usårlig, men stenger seg samtidig ute fra et fullverdig liv.

Det går riktig galt når ektemannen Jacob søker hvile og trøst annensteds, men Dina får en ny sjanse til å velge livet og kjærligheten når russiske Leo dukker opp. Men tør hun å åpne seg og utsette seg for den sårbarhet som er så nødvendig for å gi og ta i mot kjærlighet?

JEG ER DINA har en stjernespekket rolleliste. I tillegg til Maria Bonnevie, Gérard Depardieu, Christopher Eccleston, Pernilla August og Bjørn Floberg, møter vi Wenche Foss som Mor Karen, Jacobs mor, Jørgen Langhelle som Anders og Mads Mikkelsen som Niels. Hans Matheson (Bille Augusts ‘Les Misèrables’), spiller stallgutten Tomas, Søren Sætter-Lassen som Dina s huslærer Lorch, og Kate Hardie spiller ammen Stine.

Hovedsponsorer

Hovedsamarbeidspartnere

Støttespillere

Samarbeidspartnere