Gå til hovedinnhold

Lønsj tidlig torsdag

Arkivert

Denne filmen var en del av programmet i .

 

En morgen blir den unge vestkantgutten nødt til å tyvlåne vaskekjelleren hos naboen fordi han ikke har penger til å betale, og kommer i fare for å slå av sikringen for hele bygningen – til stor frustrasjon for huseieren. Som følge av dette faller en eldre mann og dør mens han sjekker sikringen mens strømmen skrus på, og den nybakte moren og troféhustruen Heidi som ikke ønsker noe annet enn å gjøre sin misfornøyde ektemann Odd lykkelig, ikke får vasket ferdig klærne han behøver til jobben. Fra og med dette øyeblikket begynner karakterenes liv å flettes sammen.

Leiligheten til den aldrende mannen som døde blir lagt ut for salg, men det viser seg at han gjennom en årrekke har hatt sin datter Leni som spilles av Ane Dahl Torp boende hos seg i skjul. Hun har ingen forutsetninger for å klare seg utenfor leiligheten, men etter å ha bli kastet ut av den hensynsløse eiendomsmegleren – som viser seg å være Odd – får hun likevel en jobb på kafé samtidig som hun drømmer om å reise på badeferie til varmere strøk.

Lønsj er en norsk film fra 2008 i regi av Eva Sørhaug og med et manus skrevet av Per Schreiner, kjent fra tidligere som forfatter av manus til Den brysomme mannen.

Lønsj er et ensembledrama med fokus på karakterene og hvordan de med sine handlinger påvirker hverandre. En narrativ struktur av denne typen, hvor ulike menneskeskjebner veves sammen på bakgrunn av tilfeldigheter, har av filmanmelder Per Haddal i Aftenposten blitt kalt flettverksfilm.

Hovedsponsorer

Hovedsamarbeidspartnere

Støttespillere

Samarbeidspartnere