Gå til hovedinnhold

Kortfilmer

Vårt kortfilmprogram er kortfilmer fra Nordre land og laget av ungdom selv. Vi har sett til Nordic Youth Film Festival (NUFF) og plukket ut kortfilmer fra deres siste festival. NUFF er en årlig kortfilmfestival og filmverksted, for unge filmskapere opp til 26 år fra Norden og verden.

NUFF har vært en internasjonal plattform for ungdomsfilm og en møteplass for mange unge filmskapere siden 2003.

Arkivert

Denne filmen var en del av programmet i .

Filmene i programmet:

Pink Pleasure Doome

Regi: Maja Kjellstad Aanonsen
Tid: 12 min
Språk: Norsk
Produsent: Maja Kjellstad Aanonsen
Manus: Maja Kjellstad Aanonsen, Mali Evjen
Om:
PINK PLEASURE DOOME er en vittig animasjonsfilm som imponerer med sine smarte tekster, sin mesterlige bruk av gammeldagse leirefigurer… og det er en vri på slutten!

Edderkoppen

Regi: Gabriel Bagnaschi, Shokat Harjo
Tid: 10 min
Språk: Norsk
Regi: Shokat Harjo
Prod: Gabriel Bagnaschi
Skuespillere: Madalena Sousa Helly-Hansen, Bilal A. Butt, Reis Malik, Caroline Grønbekk, Alexender Jørgensen, Kristina Heilien Lavergren
Om:
To pakistanske flyktninger som bor på et hotell i Oslo befinner seg i selskap med en mystisk og forførende kvinne, Martine. Drikke deles, historier fortelles og latter følger. Men flyktningene får natta snudd på hodet når det utenkelige skjer.
Denne norske thrilleren vil holde deg på tå hev, samtidig som den påpeker noen alvorlige spørsmål om samfunnets fordommer.

Den Blå Kjolen

Regissør: Viktor Russel
Tid: 12 min
Språk: Svensk
Manus: Leolina Silkeberg
Prod: Sebastian Martinez
Om:
To barn spiller bryllup i all hemmelighet under en familiemiddag, men spillet deres blir alvorlig når de møter foreldrenes fordommer.
DEN BLÅ KJOLEN har et utmerket manus og flott regi, som fremhever barndommens uskyld og sannhet i motsetning til frykten og fordomsfulle reaksjonene voksne kan ha.

Når Måkene Sover

Regi: Bendik D. Antonsen
Tid: 17 min
Språk: Norsk
Produsenter: Siri Lien, Bendik D. Antonsen, Panface AS
Skuespillere: Jon RanesKey, Trond Espen Seim, Trude Helén Hole, Solan G. Ostermann, Luis G. Ostermann
Om:
Iver og Oscar delte en fascinasjon for ørn mens de vokste opp sammen. NÅR MÅKEN SOVE følger etter Iver, en ung mann som sliter med å takle det plutselige tapet av broren. En forverret sinnstilstand og nådeløs søvnløshet får Iver til å ta ekstreme tiltak for å dempe smerten ved Oscars bortgang. Å jakte måker i en bypark har blitt hans følelsesmessige valg. Ivers far, Konrad, fraværende i det meste av barnas liv, er fast bestemt på å hjelpe, etter den nøkterne erkjennelsen av at Iver er hans eneste barn igjen.

Hovedsponsorer

Hovedsamarbeidspartnere

Støttespillere

Samarbeidspartnere