Gå til hovedinnhold

De uskyldige

DE USKYLDIGE er en psykologisk grøsser og ikke for lettskremte sjeler.

Filmen får sin verdenspremiere i det prestisjefylte programmet Un certain regard ved Cannes filmfestival. Dette er første gang på 10 år at en norsk film er valgt ut til dette programmet.

Arkivert

Denne filmen var en del av programmet i .

Det er sommer og lange lyse dager. Men ikke alle drar på ferie. Fire barn blir kjent og sammen utforsker de blokkene der de bor og skogen rundt. Skjult fra foreldrenes blikk utvikler barnas uskyldige lek seg til noe mer. Uhyggelige ting begynner å skje.

I hovedrollene gjør fire barn helt enestående skuespillerprestasjoner man ikke har sett maken til i norsk film tidligere. Dette er første gang Rakel Lenora Fløttum, Alva Brynsmo Ramstad, Sam Ashraf og Mina Yasmin Bremseth Asheim spiller i en film. De var mellom 7 og 11 år under innspillingen. I andre roller finner vi Ellen Dorrit Petersen, Kadra Yusuf, Morten Svartveit og Lisa Tønne.

DE USKYLDIGE er Eskil Vogts andre spillefilm. Hans første spillefilm BLIND hadde premiere ved filmfestivalene i Sundance og Berlin i 2014 og vant over 20 internasjonale priser. Vogt har også et tett samarbeid med regissør Joachim Trier og er manusforfatter av alle Triers filmer, sist THELMA (2018) og VERDENS VERSTE MENNESKE (2021).

Hovedsponsorer

Hovedsamarbeidspartnere

Støttespillere

Samarbeidspartnere