Gå til hovedinnhold

Corsage

««Skamløst frekk og freidig film som også er morsom». Kom dere på kino, folkens. Denne filmen må ses der, og bare der.» Bergens Tidende

 

 

Arkivert

Denne filmen var en del av programmet i .

Et modig og visuelt slående kostymedrama med en strålende Vicky Krieps som den rastløse keiserinne Elisabeth av Østerrike. Denne filmen er en real kraftprestasjon og en stilisert psykologisk fremstilling av en fascinerende historisk skikkelse.

«Sisi», som hun ble kalt, ble keiserinne i 1854, da hun var 16 år. Hun var viden kjent for å være en av Europas vakreste kvinner, og hun satte samtidens motetrender. Men vi møter Elisabeth i 1877; hun feirer sin førtiårsdag og må kjempe for å opprettholde sitt offentlige image. Hun er kjent for sin slanke figur, så hun ber tjenerne om å snøre korsettet stadig strammere for å imøtegå ryktene om at hun har lagt på seg. Med en fremtid full av plikter foran seg, gjør Elisabeth opprør mot folks forestillinger, og legger en plan for å sikre sitt ettermæle. Hun reiser til England og Bayern der hun besøker tidligere elskere og gamle venner, og forsøker å finne tilbake til ungdommens livsglede.

Vicky Krieps, kjent fra Phantom Thread, gjør en glimrende tolkning av keiserinne Elisabeth. Regissør og manusforfatter Marie Kreutzer utforsker kontrasten mellom Sisis offentlige person og hennes personlige begjær i en film som sender tankene til Diana-filmen Spencer og Sofia Coppolas Marie Antionette. Kreutzers opprørske og innsnørte Elisabeth nekter å kapitulere, og fører en utmattelseskrig som ender i et praktfullt klimaks.

Hovedsponsorer

Hovedsamarbeidspartnere

Støttespillere

Samarbeidspartnere