Gå til hovedinnhold

Bunadsgeriljaen

Arkivert

Denne filmen var en del av programmet i .

Våren 2019 tar Anja Cecilie Solvik på seg Nordmørsbunaden og lover at hun ikke skal ta den av før fødeavdelingen i Kristiansund er reddet. Helseforetaket i Møre og Romsdal har bestemt at fødeavdelingen skal legges ned i forbindelse med at det nye sykehuset i nabobyen Molde bygges.

Filmen følger geriljaleder Anja og kvinnenes kamp i kyst-Norge, for å beholde fødetilbudet på en rekke mindre steder i Norge. Rundt 80 fødeavdelinger er lagt ned i Norge de siste 40 årene, og det som startet som én kvinnes protest vokser raskt til en nasjonal folkebevegelse. Dette er også historien om å risikere alt for noe du tror på. Om kvinnen som leder en bevegelse der bunaden blir symbolet på mot og forandring.

Havet, stormfullt landskap og spektakulær natur danner bakteppet for denne medrivende dokumentaren, hvor kvinner i bunad ror og bestiger fjell for å uttrykke sitt sterke engasjement. Filmen er et tidsdokument som utforsker grasrotaktivismens kraft og skildrer de modige kvinnene som konfronterer de dresskledde mennene inne på styrerommene.

Hovedsponsorer

Hovedsamarbeidspartnere

Støttespillere

Samarbeidspartnere