Gå til hovedinnhold

A fish out of water

Dette er en reise gjennom mat, kultur og vennskap. Dette er historien om mennesker fra fjerntliggende land som oppdager seg forent av en fisk.

Til denne filmvisningen kan du få smake noen av de moderne fremstillingene av tørrfisken. Derfor inkluderer den ikke i festivalpasset. Velkommen til en helaftens opplevelse av Nordnorsk kultur og vakre skildringer fra Røst.

Arkivert

Denne filmen var en del av programmet i 2021.

 

Bacalà – A fish out of water -begynte som et eventyr i antropologien om matforskning der en vellykket ung italiensk kokk var fast bestemt på å oppdage opprinnelsen til en av de mest ikoniske italienske matoppskriftene – tørket torsk, også kjent som Bacalà.

Lorenzo er en av de yngste italienske kokkene som har mottatt en Michelin -stjerne. Han kommer fra en familietradisjon med kokker, og han er kjent for sitt intuitive kjøkken basert på hans kreative kunst og respekt for råvarer, så vel som forholdet til kundene sine. Hver av rettene hans er alltid forskjellige. Mat handler ikke bare om smaken, men om situasjonen og stedet hvor du nyter måltidet.

Lorenzo, sammen med dokumentarfilmen, la ut på et uvanlig eventyr for å oppdage opprinnelsen til torskfiskhistorien. De reiste til Norge og nådde Lofoten -øyene 300 km nord for polarsirkelen der en gruppe fiskere hvert år fyller opp torskefisket med å fiske torsk i det kalde vannet i Atlanterhavet. Den mest dyrebare atlantiske torsken kan bli opptil 2 meter lang og kan i gjennomsnitt veie 5 til 12 kilo.

Hovedsponsorer

Hovedsamarbeidspartnere

Støttespillere

Samarbeidspartnere