Gå til hovedinnhold

Babyteeth

Mestring, selvtillit, selvutsletting og kjærlighet.
Romanser kan oppstå når og hvor som helst. For Milla og Moses sin del begynner med et spørsmål om småpenger for å kunne tilbringe natten på et herberge. Dermed er seksten år gamle Milla kastet inn i et forhold som for henne betyr livsmestring og selvtillit – men som for foreldrene hennes er verste som kunne skjedd.

 

 

Arkivert

Denne filmen var en del av programmet i .

Millas sykdom setter sitt tydelige preg på livet hennes, men den hjemløse og betydelig eldre doplangeren Moses evner å lokke frem livsgleden i henne som ingen annen – selv om han truer med å drepe moren hennes med en tranchergaffel.

Babyteeth er en uforskammet frisk og treffsikker regidebut fra Shannon Murphy. Med imponerende rolletolkninger fra Eliza Scanlen, Toby Wallace og Ben Mendelsohn er dette en morsom, overraskende og visuelt stilsikker oppvekstskildring som fanger den såre og forvirrede blandingen av følelser som kjennetegner livets mest skjellsettende relasjoner. Filmen er blitt sammenlignet med alt fra AMERICAN BEAUTY til THE FAULT IN OUR STARS, men i likhet med alle gode coming-of-age-fortellinger fremstår den som fullstendig unik samtidig som den er universelt gjenkjennelig.

Hovedsponsorer

Hovedsamarbeidspartnere

Støttespillere

Samarbeidspartnere