Gå til hovedinnhold

Work in progress

I samarbeid med Nordnorsk Filmsenter får vi et innblikk i dokumentar og kortfilm-prosjekt i Nord gjennom en Work in progress.

Denne gangen skal vi blir bedre kjent med to prosjekter Gollis War On Santa, regi: Carl Christian Lein Størmer og Filther, regi: Simen Nyland.
Seansen ledes av filmkonsulent Kalle Løchen.

Fredag 21.oktober
kl.16:00 – 17:30
Stormen Bibliotek, Litteratursalen
Gratis inngang

Gollis War On Santa

I 1992 går folket på Lyngdseidet sammen for å sette bygda på verdenskartet og bygger i løpet av få uker
verdens største nisse. 30 år senere splitter forstatt nissen Gollis bygdesamfunnet i to. Ordføreren vil bli kvitt den, og plutselig en dag ønsker noe

n å adoptere den. Men dette er ikke slutten på historia, snarere kanskje starten.
Gollis War On Santa er et absurd juleeventyr fra virkeligheten.

regi: Carl Christian Lein Størmer

Filther

Filther er en pre-apokalyptisk kjærlighetshistorie. I en verden på randen av atomkrig, er en uvanlig mann et nytt steg i evolusjonen. Han har et hode formet, og funksjonelt, som en gassmaske. Alt gassmaskemannen ønsker er kjærlighetfør verden går under. En jente på et nyankommet sirkus viser seg å være redningen for han. Idet én verden går under, blomstrer en ny…

regi: Simen Nyland

Filmen Filther ble spilt inn i sin helhet i april (2021). Det var høye ambisjoner i alle ledd. Innspillingsbudsjettet var under halvparten av hva det burde vært, men med et dyktig team og gode kreative løsninger kom innspillingen i mål. Crewet bestod av manus/regi/produsent Simen Nyland, fotograf og produksjonsdesigner Geir M.V. Andersen, 3D/vfx/animatør Ronny Steffensen, Illustratør Yngvill Hopen, kostymedesigner Nell Knudsen og Special Makeup effekt-maker Steinar Kaarstein. For å nevne de viktigste. Et lite team hvor blant annet regi og foto bygde alt av kulisser selv. Filmens musikk ble spilt inn i april 2022 med Grand Budapest Orchestra. Filther skal ferdigstilles i desember 2022.

Hovedsponsorer

Hovedsamarbeidspartnere

Støttespillere

Samarbeidspartnere